Menü átugrása
Olvass velünk,
ismerj magadra,
beszélj róla!

Barsi Nikoletta


Barsi Nikoletta

1981-ben születtem Tatabányán. A gimnázium után a Szegedi Tudományegyetemen tanultam tovább, ahol magyar nyelv és irodalom, valamint kommunikáció szakon végeztem.

2006-ban költöztem Budapestre, és egy könyvkiadónál kezdtem dolgozni. Ezt követően nyolc évet töltöttem kommunikációs szakemberként európai uniós pályázatkezelési területen, előbb közreműködői szervezeti, majd projektmegvalósítói oldalon. Szerettem volna visszatérni a könyvekhez, ezért elvégeztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kiadói szerkesztő szakirányú továbbképzését. 2012-től dolgozom szabadúszó szerkesztőként.

Végzettségem és hivatásom okán a szöveg felől érkeztem a biblioterápiához, amire saját önismereti utamat járva találtam rá. Hiszek az irodalom, a történetek felszabadító, vigasztaló, útmutató, kérdésfeltevő, problémamegoldó, közösségformáló és személyiségfejlesztő erejében. Hiszek abban, hogy a szövegekre adott egyéni olvasatok mesélnek az élettörténetről, a gondolkodásról és a viselkedés mozgatórugóiról.

2016-ban szereztem biblioterapeuta képesítést a Pécsi Tudományegyetemen. Első biblioterápiás csoportjainkat közösen, koterápiában tartottuk Gaál Szilvia kolléganőmmel, akivel jelenleg is együtt dolgozunk. Mindketten fontosnak tartjuk, hogy a biblioterápia módszerét "kivigyük" a könyvtárak falai közül, és több olyan emberrel ismertessük meg, akik hasznosíthatják azt önismereti fejlődésük egy-egy állomásán. Felnőtteknek tartunk és szeretnénk tartani csoportos és egyéni foglalkozásokat a jövőben is a legváltozatosabb témakörökben. Szintén lényeges számunkra, hogy elméleti és gyakorlati szinten is folyamatosan továbbképezzük magunkat, figyelemmel kísérjük a külföldi biblioterápiás kutatásokat, segítsük elérhetővé tenni a magyarra még nem lefordított szakirodalmakat, valamint részt vegyünk a hazai biblioterápiás szakmai műhelymunkában.

Honlap: www.szovegterapia.hu

E-mail cím