Menü átugrása
Olvass velünk,
ismerj magadra,
beszélj róla!

Juhász István


Juhász István

Juhász István (Pityu) vagyok, 1993 tavaszán születtem. Mióta az eszem tudom, egy Pest megyei kisvárosban, Nagykátán élek.

2014-ben informatikus könyvtáros szakon diplomáztam Jászberényben, azóta könyvtárosként dolgozom a nagykátai könyvtárban. A Pécsi Tudományegyetemen tanultam biblioterapeutának, itt 2020-ban végeztem. Szívemen viselem a kamaszok sorsát, a gyakorlati csoportom során is középiskolásokkal foglalkoztam, akikkel nagyon jól tudtam együtt dolgozni. Amint a körülmények lehetővé teszik, szeretném folytatni a középiskolásokkal való közös munkát.

A nagykátai könyvtárban 2018 januárja óta minden hónap utolsó szerdáján olvasóklubot tartok. Ez a közösség végigkísérte a biblioterapeutává képződésem, így 2020 októberében egy rendhagyó alkalmon lehetőséget biztosítottam nekik biblioterápiás csoportülésen való részvételre. Azóta minden hónap második szerdáján az olvasóklub tagjainak zárt biblioterápiás üléseket is tartok, így havonta kétszer is találkozunk.

Fontosnak tartom, hogy Nagykátán (és környékén) szélesebb körben megismerhessék a biblioterápiában rejlő lehetőségeket, és hogy minél több embernek segíthessek.

Igyekszem munkám során a lehető legkreatívabb lenni. Ez különféle kreatív gyakorlatok alkalmazásában (pl. Instagram sablonos rajzolás kamaszoknak) vagy rendhagyóbb ülések formájában (pl. írókkal, költőkkel közreműködve) merül ki.

Munkásságom nyomon követhető:

www.facebook.com/JIrodalom

www.jirodalom.blogspot.com/

E-mail cím