Menü átugrása
Olvass velünk,
ismerj magadra,
beszélj róla!

Barsi Nikoletta


Barsi Nikoletta

2004-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetemen magyar nyelv és irodalom, valamint kommunikáció szakon.

2006-ban egy budapesti könyvkiadónál kezdtem dolgozni, majd ezt követően nyolc évet töltöttem kommunikációs szakemberként európai uniós pályázatkezelési területen, előbb közreműködői szervezeti, majd projektmegvalósítói oldalon. Szerettem volna visszatérni a könyvekhez, ezért elvégeztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kiadói szerkesztő szakirányú továbbképzését. 2012-től dolgozom szabadúszó szerkesztőként.

Végzettségem és hivatásom okán a szöveg felől érkeztem az rodalomterápiához, amire saját önismereti utamat járva találtam rá. Hiszek az irodalom, a történetek felszabadító, vigasztaló, útmutató, kérdésfeltevő, problémamegoldó, közösségformáló és személyiségfejlesztő erejében. Hiszek abban, hogy a szövegekre adott egyéni olvasatok mesélnek az élettörténetről, a gondolkodásról és a viselkedés mozgatórugóiról.

2016-ban szereztem irodalomterapeuta képesítést a Pécsi Tudományegyetemen. Első irodalomterápiás csoportjainkat koterápiában tartottuk Gaál Szilvia kolléganőmmel.

Jelenleg felnőtteknek tartok egyéni és csoportos irodalomterápiás módszeren alapuló foglalkozásokat, ezek a következő problémák esetén nyújthatnak segítséget az énkép erősítésével és a saját erőforrások fejlesztésével: hétköznapi elakadások, önbizalomhiány, motivációhiány, a munka és magánélet egyensúlyának megbillenése, valamilyen szerepnek (pl. szülői) való megfelelés kényszere, pár- vagy más típusú kapcsolatban felmerülő feszültségek, identitáskérdések (pl. "Ki vagyok én?", "Jó helyen vagyok-e az életemben?").

Bővebb információ az induló csoportokról és az egyéni konzultációs lehetőségről: irodalomterapeutak.hu

E-mail cím