Menü átugrása
Olvass velünk,
ismerj magadra,
beszélj róla!

Bodor Lilla


Bodor Lilla

Bodor Lilla vagyok, kommunikációs szakember, coach és irodalomterapeuta.

Pályámat a magyar nyelv szeretete és az emberek iránt táplált őszinte kíváncsiságom határozta meg.

A Külkereskedelmi Főiskolán nemzetközi kommunikációt és marketingkommunikációt, majd a Szegedi Tudományegyetemen médiakommunikációt tanultam. Közgazdászként folyamatosan bele kellett látnom az emberek gondolkodásmódjába, médiamunkásként szintén azt kutattam, mi foglalkoztatja őket éppen (ennek lett eredménye például az egyik első vezető magyar női portálnak a létrehozása).

Mivel a tömegkommunikáció mellett mindig érdekeltek az egyéni életutak, a magánéleti és munkahelyi problémákra adható megoldások, az első gyermekem születése után coach lettem. Megismertem érdekes élettörténeteket, segítettem a klienseimnek minél többet kihozni erőforrásaikból, személyes és munkahelyi kapcsolataikból. Közben folyamatosan kerestem azokat a technikákat, melyek előre definiált skatulyák nélkül, személyre szabott és indirekt módon segítik a hozzám fordulókat az önismerethez, személyiségük kiteljesedéséhez.

Így jutottam el a PTE biblioterapeuta szakára, ahol egy olyan szemléletmódot és eszköztárat ismertem meg, amely kreatív, befogadó, a hétköznapi valóságon kicsit felülemelkedő és folyamatosan új felismeréseket biztosító közeget nyújt számunkra önmagunk és a világ mélyebb megismerése közben. Talán nem véletlen, hogy a második gyermekemnek is életet adtam, mire irodalomterapeuta lettem.

Jelenleg fiatalok tehetséggondozásával foglalkozom, akiknek szintén a sokszínűsége fogott meg. Nagyon jó látni, hogy milyen szívesen vesznek részt önismereti és személyiségfejlesztő foglalkozásokon, a szakmai fejlődés mellett milyen nagymértékben igénylik a kommunikációs, szociális és érzelmi kompetenciáikat fejlesztő támogatást is, és mennyire fontos számukra, hogy az őket foglalkoztató kérdések meghallgatásra találjanak.

A diákok mellett az érzelmi életükkel törődni kívánó felnőttekkel, kisgyermekes anyákkal is dolgozom, valamint szülésfelkészítő tréninget is tartok.

E-mail cím