Menü átugrása
Olvass velünk,
ismerj magadra,
beszélj róla!

Borszuk Valéria


Borszuk Valéria

Borszuk Valéria vagyok, Veszprémben születtem, és lokálpatriótaként családommal jelenleg is itt élek. Több eltérő területen szereztem szakképzettséget és munkatapasztalatot, mire megtaláltam az igazi hivatásom - segíteni az embereknek lelki jól-létük támogatásával. A Nyugat Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán 2008-ban végeztem szociálpedagógia szakon. Diplomám megszerzése óta folyamatosan keresem a lehetőséget a fejlődésre. Az eltelt évek alatt addiktológiai konzultáns képzésen vettem részt, párkapcsolati coach, házassági tanácsadó, tréner képesítést szereztem. Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola fejlesztő biblioterapeuta szakirányú továbbképzésének sikeres befejezése után 2021-ben vettem át fejlesztő biblioterapeuta oklevelemet.

2021-ig, közel 13 évet dolgoztam a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben reintegrációs tisztként - nevelőként. Az évek alatt számtalan segítő-, fejlesztő-, támogató-, csoportfoglalkozást és egyéni foglalkozást tartottam különböző tematikákkal és módszerekkel. Gyakorlatot szereztem addiktológiai szempontból érintett egyénekkel és csoportokkal, szexuális bűncselekmény elkövetőivel, hátrányos helyzetű és deviáns egyének csoportjaival. Dolgoztam fiatalkorú elítéltekkel, nőkkel és felnőtt férfi elítéltekkel. Mindennapi munkám mellett büszke vagyok több kiemelt szakmai projekt sikerére, aminek a megvalósításában részt vettem.

Jelenleg Veszprémben, az általam életre hívott Emberszabás Pedagógiai Műhelyben igyekszem az álmomat megvalósítani, embereknek segíteni mentálhigiénés szolgáltatással. Amióta a betűket ismerem szenvedélyesen szeretek olvasni, teljes átéléssel tudok a szövegekben alámerülni. Olvasmányélményeimben gyermekkorom óta sok mindenre találtam választ. A könyvek támaszt nyújtottak, segítettek, vagy kikapcsolódásként elröptettek a valóságból. Ennek a könyvekből nyert sok pozitív tapasztalatnak a hatására - mára az olvasás szeretetét kapcsoltam össze segítő hivatásommal, fő profilom az irodalomterápia. Különböző tematikájú irodalomterápiás egyéni konzultációkat és csoportos foglalkozásokat vezetek. Ezen kívül olvasóklubot működtetek, ahol alkalmat teremtek az embereknek, hogy olvasmányélményeiket személyes találkozókon oszthassák meg egymással. Napjainkban kamaszoknak, felnőtteknek és időseknek segítek lelki állóképességük fejlesztésében irodalomterápiás módszerrel.

Elérhetőségek:
Cím: Emberszabás Pedagógiai Műhely, 8200 Veszprém, Szabadság tér 5. 1/1.
Telefon: 70/774‑6866
E-mail: info@emberszabas.hu
Web: www.emberszabas.hu
Facebook: @emberszabaspedagogiaimuhely

E-mail cím