Menü átugrása
Olvass velünk,
ismerj magadra,
beszélj róla!

Fehér Boglárka


Fehér Boglárka

Művészet és segítő kapcsolat - mindkettő kitüntetett helyet foglal el az életemben egész fiatal korom óta, ám ahhoz, hogy össze is kapcsolódhassanak, hosszú utat jártam be.

Esztétika és német szakos bölcsészként végeztem a Pécsi Tudományegyetemen, ahol gyakran hallgattam át a pszichológia tanszék előadásaira is. Az egyetem után a veszprémi Kabóca Bábszínházban dolgoztam sok-sok éven keresztül, itt szereztem első csoportvezetési tapasztalataimat is. Munkám mellett számos segítő módszert tanultam.

A Pécsi Tudományegyetem irodalomterapeuta képzésén 2022-ben végeztem.

Érdeklődésem fókuszában a felnőtteknek (elsősorban nőknek) szóló általános önismereti és tematikus csoportok, valamint az idősebb korosztály és a hátrányos helyzetűek állnak.

Érdekelnek az emberi lét és a női életút kardinális kérdései, archetipikus eseményei és az egyéni megoldások. Vallom, hogy az irodalom nem csak felmutat helyzeteket, hanem adekvát válaszokat is ad, és képes a "feloldozásra".

Életemben kiemelt helyet foglal el a költészet, figyelmem központjában áll a szavak teremtő ereje, a költői képek pszichére gyakorolt hatása, az ember alkotó energiáinak felébresztése és az általuk elindított változások az egyéni életben.

Diplomamunkámat a kreatív írásról írtam, és ez a terület különösen kedves a számomra. Jelenleg a veszprémi EKF projekt keretében tartok kreatív írás csoportot. Ezirányú tapasztalataimat szeretném tovább bővíteni és mélyíteni.

E-mail cím