Menü átugrása
Olvass velünk,
ismerj magadra,
beszélj róla!

Fekete Edina


Fekete Edina

Alapvégzettségem szerint magyar-német szakos tanár vagyok, marketing területen és újságíróként dolgozom. Mindig is könyvmoly voltam, a könyvek segítettek át a kamaszkori viharokon és a felnőttkori nehézségekkel való megküzdésben is támaszkodom rájuk.

Tanárképzős hallgatóként keltette fel érdeklődésemet a pszichológia, újságíróként is szívesen foglalkozom pszichológiai témákkal.

2021-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetem kétéves irodalomterapeuta képzésén. Az oktatás során nemcsak szakmai tudásra tettem szert, hanem az önismereti sajátélmény csoportban tapasztaltak alapján a rogersi személyközpontú szemlélet és a csoportterápia elkötelezett híve lettem.

A diplomamunkámat a covid miatti korlátozások alatt szervezett online női csoportról írtam, aminek a vezetése meggyőzött arról, hogy ha nincs lehetőség jelenléti csoportra, az online módon tartott irodalomterápia is működhet, és segítséget adhat, sőt, olyan résztvevőknek is elérhetővé válik ilyen módon, akik a lakóhelyük miatt nehezen jutnának el egyébként irodalomterápiára.

Jelenleg önkéntesként a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 3. kerületi Krúdy Gyula tagkönyvtárában tartok nyílt irodalomterápiás csoportot, illetve zárt, jelenléti és online csoportokat tervezek nőknek, anyáknak, kamaszok szüleinek.

Facebook és Instagram: @akonyvlegyenveled

E-mail cím