Menü átugrása
Olvass velünk,
ismerj magadra,
beszélj róla!

Fülöp Attiláné Margit


Fülöp Attiláné Margit

Gödöllőn élek, nyugdíjas könyvtáros vagyok. Könyvtáros diplomát először a Debreceni Tanítóképző Intézetben, majd az egri főiskolán szereztem. Választott hivatásom a gödöllői városi könyvtárhoz kötött, itt kezdtem a pályát és innen mentem nyugdíjba 2018 nyarán.

Az olvasmányélmények pozitív, személyiséget alakító, gyakran életfordító hatását magam is megéltem és mások elbeszéléséből is jól ismerem. Mindannyian őrizzük olyan versek, prózai művek emlékét, amelyek meghatározóan alakították a szemléletünket, változtatták meg a dolgokhoz való hozzáállásunkat. A munkám során megtapasztaltam, milyen sokat jelent, ha a könyvtáros meghallgatja az olvasókat, amikor egy-egy könyvélmény kapcsán elmondhatja a saját megválaszolatlan kérdéseit.

A Pécsi Tudományegyetem biblioterápiás képzése a sok gyakorlat és módszertan mellett mély pszichológiai, szövegértelmezési ismereteket adott ahhoz, hogy segítőként folytassam könyvtáros hivatásom. A folyamatos önismereti munka számomra a pécsi képzéssel kezdődött és a csoportokban való beszélgetésben folytatódik.

2016 óta vezetek biblioterápiás csoportokat a városi könyvtárban. Több csoportban a 40-es, 50-es éveikben járók életközép helyzetből adódó problémáival foglalkoztunk. A 60 év feletti korosztály számára tartott önismereti csoportban önmagunk jobb megismerésére, mások elfogadására, mentális egészségünk támogatására törekszünk.

E-mail cím