Menü átugrása
Olvass velünk,
ismerj magadra,
beszélj róla!

Gaál Szilvia


Gaál Szilvia

Budapesten születtem 1981 májusában.

A Madách Imre Gimnázium emelt szintű angol tagozata után a Kodolányi János Főiskolán végeztem Nemzetközi kapcsolatok szakon, ami közgazdaságtan alapú képzés.

Pályakezdőként pályázatírói munkakörben helyezkedtem el, majd a marketing területére eveztem át.

Az irodalom és a pszichológia a középiskola után megmaradt szerelemnek. Saját tapasztalatból ismerem a könyvek és az olvasás jótékony, gyógyító hatását. Irodalmi kört keresve, hobbiként találtam a biblioterápiára, megtetszett, hogy mennyivel többet hozzá tud adni az egyéni olvasmányélményhez ötvözve az irodalmat és a pszichológiát. A Pécsi Tudományegyetem által szervezett biblioterapeuta szakirányú képzés megszerzésével végre lehetőségem nyílik azt csinálni, amiben hiszek, ami kiteljesít, és másoknak is segíthetek vele.

Továbbá célom a marketing irányú szemléletemet és tudásomat a biblioterápia hazai népszerűsítésére felhasználni.

Első biblioterápiás csoportjainkat közösen, koterápiában tartottuk Barsi Nikoletta kolléganőmmel, akivel jelenleg is együtt dolgozunk. Mindketten fontosnak tartjuk, hogy a biblioterápia módszerét "kivigyük" a könyvtárak falai közül, és több olyan emberrel ismertessük meg, akik hasznosíthatják azt önismereti fejlődésük egy-egy állomásán. Felnőtteknek tartunk és szeretnénk tartani csoportos és egyéni foglalkozásokat a jövőben is a legváltozatosabb témakörökben. Szintén lényeges számunkra, hogy elméleti és gyakorlati szinten is folyamatosan tovább képezzük magunkat, figyelemmel kísérjük a külföldi biblioterápiás kutatásokat, segítsünk elérhetővé tenni a magyarra még nem lefordított szakirodalmakat, valamint részt vegyünk a hazai biblioterápiás szakmai műhelymunkában.

Honlap: www.szovegterapia.hu

E-mail cím