Menü átugrása
Olvass velünk,
ismerj magadra,
beszélj róla!

Gáspár Anita


Gáspár Anita

Gáspár Anita vagyok, könyvtárban dolgozom Budapesten.

Munkám mellett 2003-ban végeztem könyvtárosként az ELTE TFK-on, majd 2016-ban informatikus könyvtárosként az ELTE BTK-on.

Már kisgyermekként megszerettem a könyveket. A benne lévő szövegek szórakoztattak, ismeretekhez jutottam általuk és bizonyos esetekben megnyugtatott vagy elgondolkodtatott, ami további cselekvésre ösztönzött. Figyeltem a szakmai kihívásokat, a lehetőségeimhez mérten mindig képeztem magam. Több OSZK képzésen részt vettem.

Új lehetőségként az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán tanultam és fejlesztő biblioterapeuta végzettséget szereztem 2021-ben. A szakdolgozatomat egy budapesti gimnáziumról írtam, ahol a tanulóknak egy 5 alkalmas fejlesztő irodalomterápiai foglalkozás lehetőségeiről, megtervezéséről szólt.

Részt vettem Budapesten jelenléti irodalomterápiákon és online térben is. Nyomon követem a kollégáim tevékenységeit, hogy új ismeretekkel fejlődni tudjak.

A fővárosban felnőtteknek tartottam már jelenléti foglalkozásokat. Terveim között szerepel, hogy kamaszoknak is tartsak irodalomterápiát főleg kortárs szerzők műveivel és mesékkel is. Szeretném megismertetni a szűkebb és tágabb környezetemben is az irodalomterápiát és annak jótékony hatását. Hiszek abban, hogy a felgyorsult világunkban az írott szövegnek is és az emberi kapcsolatoknak is jelentősége van a mentális egészség és a jóllét elérésében.

E-mail cím