Menü átugrása
Olvass velünk,
ismerj magadra,
beszélj róla!

Heinemann Ildikó


Heinemann Ildikó

Evangélikus lelkész vagyok Vecsésen. A lelkészi hivatás indított arra, hogy továbbképezzem magam, hogy minél professzionálisabb módon tudjak segíteni közösségem tagjainak életük nehézségeiben, lelki megpróbáltatásaikban. Így végeztem pasztorálpszichológiai lelkigondozói posztgraduális képzést, a gyászcsoportvezető tanfolyamot a Napfogyatkozás egyesületben, és folytattam tanulmányokat a család és párterápiában és a mediáció területén.

Mivel életemben én is nagyon sok nehézségen átmentem, - többek között meg kellett gyászolnom egyik fiamat, - ezért tudom, milyen sokat jelent az empatikus szó, az együttérző közösség, a lelki támasz. Nagyon fontosnak tartom, hogy biztonságos, szeretetteljes közegben tudjuk feldolgozni traumáinkat, veszteségeinket.

Az olvasás és az írás mindig gyógyító hatással volt rám. Az irodalomterápia jótékony hatását tehát már tanulmányaim megkezdése előtt magamon alkalmaztam. A csoportos alkalmak vezetése során megtapasztalhattam, hogy a közösség, a "nem vagyok egyedül" élménye, milyen sokat jelent lelki egészségünk megőrzésében és visszanyerésében.

Elsősorban a veszteségek feldolgozásában szeretnék segíteni. Szívesen vezetek női önismereti csoportokat. A lelkészség révén közel állnak hozzám a kamaszok is. Hiszek abban, hogy a Pál apostol által meghatározott hármasság - hit, remény, szeretet - alapvető lelki szükségletünk. Honlapom és Facebook oldalam nevének is ezért választottam a "Reménykeltő" márkát.

E-mail cím