Menü átugrása
Olvass velünk,
ismerj magadra,
beszélj róla!

Hüttner Szilvia


Hüttner Szilvia

Könyvtáros, könyvtárpedagógia-tanár, biblioterapeuta

Biblioterápiával először a könyvtárpedagógia-tanár szak végzése során találkoztam, majd abból írtam a szakdolgozatom. Mire az írás végére értem, úgy éreztem, hogy mélyebben meg kell ismerkednem az irodalomterápiával. Néhány évvel később ez realizálódott, és ráadásul a képzés elkezdésekor egy olyan élethelyzetben voltam, hogy gyógyterápiaként tekintettem a képzésre - valóban az lett.

2020-ban szereztem meg a Pécsi Tudományegyetemen a biblioterapeuta végzettséget. A diplomamunkámat egy drog utógondozott önismereti csoportról írtam. Már akkor lenyűgözött a szövegek ereje. Később a munkahelyemen, egy általános iskolában hasznosítottam az ismereteimet. A jelenlegi munkahelyemen, a gyáli Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár könyvtárosaként, koterápiában Szabó Rékával tartunk nyitott csoportot felnőttek számára. Téma az egzisztenciális pszichológiát alapul véve, a yalomi négyesre építve, a halál, a szabadság, az elszigeteltség és az értelemnélküliség.

Szövegek tekintetében mindenevő vagyok. Használok klasszikus és kortárs irodalmat, nagyon szeretem a haikukat és a dalszövegek sem állnak távol tőlem, mindezt megfűszerezve asszociációs gyakorlatokkal és kreatív írással.

Hiszem, hogy mindenkinek megvan a maga szövege - akár egy-két szó -, ami átkattint és segít.

E-mail cím