Menü átugrása
Olvass velünk,
ismerj magadra,
beszélj róla!

Jakobovits Kitti


Jakobovits Kitti

Jakobovits Kitti vagyok, 2019-ben végeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pszichológia szakán, valamint a Pécsi Tudományegyetem Biblioterapeuta szakirányú továbbképzésén.

Pszichológusi munkámmal szorosan összefonódik az irodalomterápiás módszer, melyet az egyéni tanácsadás és az önismereti csoportok során is alkalmazok. Hiszem, hogy az irodalmi művek segítenek az emberi lélek megismerésében, a sajátunktól eltérő, új nézőpontokat, új megküzdési módokat és új megoldásokat felmutatva. A jól megválasztott szöveg segítségünkre lehet olyankor, amikor szinte szó szerint elénk szegezi, és ráébreszt minket a problémára, de olyankor is, amikor inkább egy elválasztó felületet húz közénk és a probléma közé, ezáltal egy időre megkönnyítve az arról való konkrét beszédet.

Szakmai tapasztalatot eddig főként az egzisztenciális szemléletű pszichológia területén szereztem, az irányzat fő témakörei (szabadság, felelősség, elszigeteltség, akarat, döntések, halál, jelentésnélküliség) mentén szerveztem a korábbi csoportjaimat. Emellett tartok csoportokat segítő szakmában dolgozók számára, illetve olyanokat, amik kifejezetten a nőiség kérdéseire fókuszálnak. Egyéni tanácsadásra gyakran fordulnak hozzám írók és más művészek a saját alkotásukhoz való viszonyuk vizsgálatára. A célcsoportom főleg a fiatal felnőttek és a felnőttek.

Jelenleg Budapesten a Kapcsolat Ambulancia munkatársaként dolgozom, itt fogadom az egyéni és a csoportos folyamatokra érkezőket.

Elérhetőségek:

E-mail cím