Menü átugrása
Olvass velünk,
ismerj magadra,
beszélj róla!

Juhász Erika


Juhász Erika

1989-ben szereztem diplomát a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem külgazdaság szakán. Szakterületem a marketing és a fogyasztói magatartás vizsgálat volt.

1998-ban diplomáztam a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem posztgraduális képzésén szakközgazdászként vezetés-szervezés szakon.

2016-ban végeztem a Pécsi Tudományegyetem biblioterapeuta szakán.

1989 óta dolgozom a személyzeti tanácsadásban, elsősorban a toborzás (fejvadászat - executive search) és a kiválasztás területén. Részt vettem az egyik első magyarországi személyzeti tanácsadó cég budapesti irodájának alapításában, majd vezető tanácsadóként dolgoztam egy nemzetközi fejvadász cégnél. Jelenleg egy magyar tulajdonú vezetői tanácsadó céghez kapcsolódva tevékenykedem. Jelentős projekteket vezettem a bankszektor, az IT, a telekommunikáció és a pénzügyi tanácsadás területén elsősorban közép- és felsővezetői pozíciókra, illetve szakértői feladatokra vonatkozó keresésekben.

2014 óta oktatom egyetemen a személyügyi tevékenység, 2016-tól pedig karriermenedzsment és üzleti kommunikáció kurzusokat.

Érdeklődésem fókusza az álláskeresés módszertana, az életpálya tervezés és a munkahelyen megjelenő generációs kihívások.

Szívügyemnek tekintem a pályakezdők munkaerőpiacra történő belépésének támogatását. Első irodalomterápiás foglalkozás-sorozatomat is ebben a témában tartottam végzős egyetemistáknak. Hiszem, hogy a curriculumba épített önismeret-fejlesztési modul megfelelő lehet arra, hogy a fiatalok bevonódjanak saját helyzetük feltárásába, és képessé váljanak egy új, valós öndefiníció kialakítására. Ilyen kurzusokat továbbra is vezetek.

Fejvadászként, emberi erőforrás szakemberként szerzett tapasztalataim indítottak arra, hogy az irodalomterápiás csoportfoglalkozásokat céges környezetben is népszerűsítsem.

A szakember-kiválasztás területén, egyetemi oktatóként és irodalomterápiás csoportvezetőként szerzett tapasztalataim alapján úgy gondolom, hogy önismeret, empátia, az egymáshoz és a változáshoz való megfelelő viszonyulás szükséges az eredményes munkaerő-piaci jelenléthez és a sikeres munkavállalói léthez. Hiszem, hogy az irodalomterápiának van helye az életpálya tervezésben, a kommunikáció személyiség specifikus összefüggéseinek feltárásában, ezért fontosnak tartom, hogy egyre több ember találkozhasson a módszerrel.

Feladatomnak tekintem az irodalomterápia népszerűsítését, tevékenyen részt kívánok venni a hazai szakmai műhelymunkában.

E-mail cím