Menü átugrása
Olvass velünk,
ismerj magadra,
beszélj róla!

Ladányi Ágnes


Ladányi Ágnes

Ladányi Ágnes vagyok. 2021-ben végeztem fejlesztő biblioterapeutaként az Apor Vilmos Katolikus Főiskola szakirányú továbbképzésén.

Hogy hogyan jutottam idáig?

Azt mindig tudtam, hogy nagyon érdekel az irodalom és a művészetek, így középiskola után első utam a Károli Egyetem magyar nyelv és irodalom szakára vezetett. Igazán szép évek voltak az egyetemi évek, mikor - az irodalom, a szövegek szeretete mellett/ miatt - úgy gondoltam, újságíró leszek, így néha-néha írtam az egyetemi lapba és különböző nyomtatott, illetve online magazinokba, folyóiratokba.

Egy idő után - ahogy egyre fontosabbá vált számomra önmagam megismerése - rájöttem, hogy azért (is) olyan fontos számomra az irodalom, mert általa megismerhetjük az embert; olykor az egyéni, sokszor az egyetemes emberi érzéseket; végső soron önmagunkat.

Jelenleg - mind az oktatás, mind az újságírás területén maradva - képzésszervezőként és nyelvi lektorként dolgozom, mellette irodalomterápiás csoportot vezetek a FSZEK Ugocsa utcai Könyvtárában, míg korábban a Hegyvidéki Kulturális Szalonban vezettem nyitott csoportot két féléven keresztül.

Fontos számomra és jó érzéssel tölt el, hogy átélhetem, a nyitott csoportban is kialakul egyfajta elköteleződés, néhányan alkalomról alkalomra visszajárnak; egy-egy órára elmélyülnek érzéseikben, gondolataikban, abban, amit a közös munka által létrehozunk.

S hogy mi az, amit még tudni érdemes rólam? Saját bevallásom szerint szenvedélyes (bár bátortalan) utazó vagyok, mert hiszem, hogy az utazáson keresztül - a sok új ember, új információ és gyönyörűséges tájak mellett - még inkább megismerhetjük önmagunkat.

A Magyar Irodalomterápiás Társaság tagjaként fontos számomra, hogy egy kiemelkedő szakmai közösség tagja lehetek, s munkámat rendszeres szakmai szupervízió mellett végezhetem.

Rövidtávú terveim között szerepel, hogy szakmai ismereteimet, önmagamat mentálhigiénés segítő szakember képzéssel gazdagítsam.

E-mail cím