Menü átugrása
Olvass velünk,
ismerj magadra,
beszélj róla!

Lencsés Anita


Lencsés Anita

"Mit mondok el én, s mit mond a szöveg?
Mit hallgatok el, s mit hallgat el ő?
Míg azt hihetem, elrejt a szövet,
váratlan hol tűnök elő?"
(Kiss Judit Ágnes: ECT)

Lencsés Anita vagyok, pszichológus, bölcsész és irodalomterapeuta.

2014-ben végeztem az ELTE BTK orosz szakán, 2019-ben a BME pszichológia mesterképzésén, 2023-ban a PTE biblioterapeuta szakirányú továbbképzésén. Jelenleg a BME Pszichológia Doktori Iskolájának doktorjelöltje vagyok, kutatásomat, melynek témája az agysérült személyek emlékezeti funkcióinak vizsgálata, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben végzem. Az elmúlt években oktatóként két egyetemen, a BME-n és a PPKE-n vettem részt pszichológushallgatók képzésében.

Irodalomterápiás diplomamunka-csoportomat egy budapesti szakkollégiumban tartottam. Szívesen foglalkozom egyetemistákkal, kiemelten érdekel a fiatal felnőtt létet jellemző útkeresés és a kapunyitási krízis. Pszichológusi munkám során törekszem a sokszínűségre, csoportjaimon kortárs versek, novellák és mesék mellett dalszövegeket, kreatív írásgyakorlatokat, asszociációs kártyákat és tudatos jelenlét alapú technikákat is szívesen alkalmazok.

Szentendrén élek, jelenleg itt hirdetek nyitott, jelenléti csoportokat, melyek résztvevői felnőttek különféle korosztályból. A jövőbeli terveim között szerepel a csoportozás mellett az irodalomterápia egyéni tanácsadásban való használata, a jelenléti csoportok mellett pedig online foglalkozásokat is szeretnék majd tartani. Szívügyem, hogy az irodalomterápia módszerét megismertessem a pszichológus közösséggel, így tervezek előadásokat tartani pszichológusoknak szóló tudományos konferenciákon, és önismereti csoportokat vezetni pszichológushallgatóknak. A doktori kutatásom témájából fakadóan kiemelten érdekelnek a neuropszichológiai rehabilitációs lehetőségek is, szívesen kutatnám, hogyan építhető be ez a módszer agysérült személyek terápiájába.

Facebook: Lencsés Anita pszichológus

Instagram: lencses_anita_pszi

E-mail cím