Menü átugrása
Olvass velünk,
ismerj magadra,
beszélj róla!

Mészáros Anett


Mészáros Anett

Mészáros Anett vagyok.

Több kétkezi szakma megszerzése után a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán katolikus hittanár-nevelő és család-és gyermekvédő tanári szakán MA diplomákat szereztem.

Tizenhárom évig főállású hittanár voltam, amikor is mindenféle korosztálynak - óvodától az idősekig - tartottam csoportokat, ahol a közösségi együttlét megélését helyeztem előtérbe.

A teológia tudománya gyönyörű lelkiségi és irodalmi alapművekkel ismertetett meg, és közösségeimben a Szentírás személyközpontú biblioterápiás módszerhez hasonló feldolgozása volt jelen. Mit mond nekem a szöveg? Hogyan érinti a szívem, az életem? Vajon a többieket hogyan szólítja meg?

Így, mikor felfedeztem a biblioterápiát, így kiáltottam fel: Hisz ez olyan ismerős és otthonos!

Ebből adódóan egyenes út vezetett a Pécsi Tudományegyetemre, ahol 2017-ben biblioterapeuta diplomát szereztem.

Ezen kívül továbbképzések keretében belekóstolhattam egy-egy év erejéig a mesemondás, a drámapedagógia és a bábozás művészetébe.

Első biblioterápiás foglalkozásomat középiskolásokkal éltem meg, ahol a spiritualitás témakörébe tartozó szövegekkel dolgoztunk. Ez a korosztály közel áll a szívemhez és a jövőben is szeretnék közéjük menni és együtt lenni velük biblioterápiás foglalkozás keretében.

A többi tervemet a szívemre bízom és az életre... eddigi tapasztalatom, hogy mindig éppen megfelelő személyeket hoz nekem.

E-mail cím