Menü átugrása
Olvass velünk,
ismerj magadra,
beszélj róla!

Németh Gáborné, Gitta


Németh Gitta

1965-ben születtem Budapesten. Érettségi után operátorként dolgoztam egy nagy cégnél, ICL és Robotron számítógépeken.

1986-ban férjhez menten és született három gyermekünk. Felnőttként a gyerekek mellett végeztem el a közművelődési szakemberképzést, majd 39 évesen az ELTE bölcsészkarán a könyvtáros képzésbe kezdtem, melyet 2007-ben el is végeztem. A választott településemen, Tasson könyvtárosként dolgozom 2003-tól.

A könyvek, az olvasás 8 éves korom óta fontos része az életemnek. Felkértek, hogy indítsak egy gyerekeknek szóló fejlesztő foglalkozás sorozatot, ahol ösztönösen a különböző szövegekkel kezdtem el dolgozni.

A pszichológia régóta foglalkoztatott, de felnőttként nem találtam olyan képzést, ami érdekelt. Míg elém nem került a Pécsi Tudományegyetem felhívása 2014-ben. Biblioterápia képzést szerveztek budapesti kihelyezett tagozattal, benne a hőn áhított pszichológia és önismereti csoportmunka.

Első csoportom nőknek szólt, de ezen a kis településen túl nagy kihívásnak bizonyult egy kezdő terapeuta számára. A helyi bentlakásos idősek otthonában kezdtem speciális, demenseknek szóló terápiás foglalkozásokat, melyet már 5. éve heti egy alkalommal folytatok az idős néniknek.

A gyerekek fontos részei az életemnek, különösen amióta megszülettek unokáim, akik már négyen vannak.

2019-től iskolás gyerekekkel kezdtem el foglalkozni, amit szeretnék folytatni, amint véget ér a járvány miatti szükségállapot. Szeretném megszerettetni az olvasást még kicsi korban és elindítani a gyerekeket egy önismereti úton. Megmutatni, hogy a szövegben megtalálhatják önmagukat, és megtalálhatják kérdéseikre a választ is.

E-mail cím