Menü átugrása
Olvass velünk,
ismerj magadra,
beszélj róla!

Novák Szilvia


Novák Szilvia

Novák Szilvia vagyok, 2020-ban végeztem a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán biblioterápia szakon. Okleveles pszichológusi diplomámat 2018-ban szereztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, fejlődés- és klinikai gyermekpszichológia szakirányon. Jelenleg óvodapszichológusként dolgozom az egyik budapesti kerületben, illetve idén szeptemberben kezdtem a tanácsadó szakpszichológusi képzést az Eötvös Loránd Tudományegyetemen.

A kötelező irodalomterápiás szakmai gyakorlatomat a Háttér Társasággal együttműködésben végeztem, a csoportom LMBTQ identitású személyekből állt és kortárs magyar költők szövegeivel dolgoztunk. Szakdolgozatomban a csoportfolyamat során szerzett tapasztalatokat, élményeket összegeztem.

A jövőben szeretnék még jobban elmélyülni az LMBTQ irodalomban, illetve az LMBTQ közösség egyes alcsoportjaival is szívesen dolgoznék. Terveim között szerepelnek a kamasz, fiatal felnőtt, illetve az idősebb korosztály számára tartott tematikus csoportok, valamint szívesen vezetnék egyéni irodalomterápiás folyamatokat is.

Kedvelem a kortárs magyar és nemzetközi irodalmat a frissessége, aktualitása miatt, így csoportjaimon előszeretettel merítenék ihletet a kortárs alkotásokból, de nem zárkózom el a klasszikusok felé fordulástól sem, illetve az irodalom határterületeit sem vetem meg. Azt gondolom, hogy egy csoportos folyamatban nagyon sokat tud adni az, ahogy a résztvevők ugyanazt a szöveget más-más értelmezéssel töltik fel - tágítva ezzel mind a többiek, mind a saját maguk értelmezési keretét és perspektíváját is.

Szakmai tapasztalatomat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Életvezetési Tanácsadó Központjában szereztem, ahol kortárs segítőként, majd később végzett pszichológusként dolgoztam egyetemista korosztállyal. Chatügyelőként a 10-18 év közötti kamasz korosztállyal szereztem tapasztalatot egy gyermekjogi alapítványnál. Ezen felül több mint egy éve dolgozom több óvodában is pszichológusként, ahol főleg nevelési tanácsadással kapcsolatban keresnek fel a szülők és az óvodapedagógusok.

E-mail cím