Menü átugrása
Olvass velünk,
ismerj magadra,
beszélj róla!

Pávlicz Adrienn


Pávlicz Adrienn

Pávlicz Adrienn vagyok, 2008-ban végeztem magyartanárként Szombathelyen. Mindig fontos volt számomra a hivatásom, érdekelt az irodalom, ezért folyamatosan képeztem magamat. Elvégeztem a magyartanári és a tudományos mesterképzést is, hogy megfelelő alapismeretekkel tudjak a szövegekhez viszonyulni.

Hálás vagyok a sorsnak, hogy Veszprémben és Szombathelyen tanultam, mert így családias környezetben tanulhattam nagyszerű tanároktól. Fűzfa Balázs tanítványaként kezdetektől az élményközpontú irodalomtanításban hittem, a mai napig ezzel a módszerrel szeretném a diákjaimat olvasóvá nevelni. 2016 óta dolgozom a ferencvárosi IX. Kerületi Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnáziumban, magyartanárként.

Amikor először hallottam az irodalomterápiáról, azonnal felkeltette az érdeklődésemet, így nagyon boldog voltam, hogy 2020-ban elvégezhettem a Pécsi Tudományegyetem Biblioterápia szakirányú továbbképzését. Maga a képződés is ajándék volt.

Meggyőződésem, hogy a szövegek, az irodalom nagyon sokat segít önmagunk megismerésben, az elakadásaink felfedezésében. Célom, hogy ezt mások is megtapasztalják. Csoportról csoportra látom, hogy mennyit ad a résztvevőknek a találkozás egy-egy szöveggel, a szövegeken keresztül önmagukkal. Izgalmas feladat kísérni az embereket ezen az úton. Kortárs és klasszikus irodalmi szövegekkel dolgozom diákokkal és felnőttekkel egyaránt. Az elmúlt egy évben nagyot változott a világ, ez a változás újabb kihívások elé állított bennünket, aminek lenyomata már érződik többek között az emberi kapcsolatainkon is. Ezért is érzem különösen fontosnak, hogy a csoportjaim az online térben folytatódjanak. Más térben, más minőségben, de ugyanazon célok mentén haladunk együtt.

E-mail cím