Menü átugrása
Olvass velünk,
ismerj magadra,
beszélj róla!

Rutkai Zsuzsanna


Rutkai Zsuzsanna

Humán érdeklődésű emberként a középiskola elvégzése után művészeti képzésekben vettem részt, később pedig művelődésszervezőként és humán erőforrás területen szereztem diplomát Szegeden és Budapesten.

Eddigi életem során különféle területeken dolgoztam kis és nagy cégeknél, multinál és hazainál egyaránt, többnyire ügyfélkapcsolati, kommunikációs, szervezési területeken. Valamint számos alkalommal önkénteskedtem saját örömömre - és remélhetőleg mások hasznára - itthon és külföldön egyaránt, elsősorban non-profit szervezetek keretein belül.

A magyar nyelvvel, szöveggondozással mindig nagyon szívesen foglalkoztam, akár írásról, akár szerkesztésről, akár korrektúráról vagy lektorálásról volt szó, valamint néhány éve hangoskönyveket készítek.

A szellemi és fizikai utazás lételem számomra; az előbbiben pedig leginkább az olvasás segíti az embert. A könyvek, irodalmi szövegek életem számos forduló- és mélypontján velem voltak, erőt, támaszt, vigaszt és hitet nyújtottak. E gondolatok mentén haladva a 2021-es évben szereztem meg fejlesztő irodalomterapeuta képesítésemet az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán.

Hiszek abban, hogy az irodalom, a költészet mindannyiunk segítségére lehet, támogató, látókör tágító, gyógyító erejüket bárki megtapasztalhatja. Őseink már a tábortűz körül is történeteket meséltek egymásnak; hol azért, hogy a régmúlt hagyományait, közös szellemi értékeiket életben tartsák, összetartozásukat erősítsék, hol azért, hogy szórakoztassák magukat, hol pedig azért, hogy a történetek, dalok ereje segítse őket a mindennapi életben tapasztalható nehézségek feldolgozásában, leküzdésében. Mindezen funkciókat ma az irodalomterápia tölheti be életünkben.

Fontosnak tartom, hogy lakhelytől, élethelyzettől függetlenül bárki megtapasztalhassa az irodalomterápiát, külföldön élőként pedig az anyanyelvi környezettől távol élők is kapcsolódhassanak nyelvükhöz, valamint - a csoportfoglalkozások alkalmával létrejövő közösség által - egymáshoz is.

Ezt figyelembe véve elsősorban felnőttkorúak számára tartok nyitott, többnyire online foglalkozásokat, melyek a honlapomon és az ehhez kapcsolódó közösségi médiaoldalon kerülnek meghirdetésre.

Igény esetén természetesen személyes (offline) üléseket is szívesen vezetek, preferáltan Pest megyében.

Honlap: Vers légy, ne költő!

E-mail cím