Menü átugrása
Olvass velünk,
ismerj magadra,
beszélj róla!

Szakács Emília


Szakács Emília

Eredeti képzettségem szerint magyar nyelv és irodalom-történelem szakos középiskolai tanár vagyok. Diplomámat Debrecenben, a KLTE-BTK-n szereztem. Pedagógus szakvizsgámat a PTE-BTK-n, biblioterapeuta képzettségemet a PTE-KPVK-n.

Pécsen, a Szent Mór Iskolaközpontban tanítok gimnazistákat. A Magyartanárok Egyesületének választmányi tagja vagyok. Magyartanárként részt vettem és közreműködtem több konferencián, dolgoztam több tananyag, oktatási segédlet és modul írásában, összeállításában, a tanárképzés és tanár-továbbképzés programjaiban itthon és a határon túl.

A biblioterápiát, az irodalmi szövegek segítő támaszát magyartanárként már akkor is alkalmaztam, amikor a professzió maga még nem körvonalazódott bennem.

Elsősorban a férficsoportok biblioterápiája, a pedagóguscsoportok önismereti fókuszú biblioterápiás szupervíziója és a határhelyzetben - érettségi közelében, egyetemi éveik kezdeti időszakában - lévő kamaszok/fiatal felnőttek biblioterápiája érdekel. Ezekben a témákban vezettem, illetve vezetek csoportokat. Örömmel dolgoznék még kamaszok szüleinek vagy nyugdíj előtt álló, nyugdíjba vonuló segítő foglalkozásúak, pedagógusok biblioterápiájában is.

Hiszek az emberi kapcsolatok gyógyító, változásokra mozdító erejében. És abban, hogy az irodalom, a jó szöveg, a megszólító olvasmány elősegíti a változást.

E-mail cím