Menü átugrása
Olvass velünk,
ismerj magadra,
beszélj róla!

Szilágyi Ildikó


Szilágyi Ildikó

39 éve dolgozom könyvtárosként. 2020 óta a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Braille és Hangoskönyvtárát vezetem.

Az irodalom szemléletformáló, kedélyjavító és vigaszt nyújtó erejét naponta megtapasztalom. Kezdettől fogva az érdekelt, hogy miként hat egy irodalmi mű az olvasójára, miért létezik különböző vélemény, felismerés, katarzis ugyanazzal a szöveggel kapcsolatban. Egy-egy könyvajánlás miért ér célba az egyik olvasónál és miért vált ki teljes ellenállást egy másiknál. Ez az érdeklődés terelt a biblioterápia irányába.

2016-ban végeztem a Pécsi Tudományegyetem biblioterápiás képzésén.

Tematikus, zárt, felnőtt csoportokat vezetek. Választott témám a kötődés-elengedés problematikája, mely magába foglalja többek között a változáshoz való viszonyunkat, a párkapcsolati elakadásokat, a szülő-gyerek kapcsolatot, a harag-megbocsátás témakörét is. Csoportjaimba szeretettel várom a látássérült érdeklődőket is.

Úgy gondolom, hogy a rohanó hétköznapokban mindinkább szükség van arra az önismereti élményre, felfedezésre, lelki felfrissülésre, töltekezésre, melyet az irodalomterápia nyújthat.

E-mail cím